Om ruimte te creërern voor de snelle groei, besliste Logflow om te investeren in een nieuwe hoofdzetel. In september 2021 neemt het logistieke consultantbedrijf zijn intrek in O-Forty.

De groei van het logistieke consultantbedrijf Logflow versnelt jaar na jaar. in 2000 startte Eric Vandenbussche Logflow op, de eerste werknemer kwam in 2011 in dienst en vandaag telt het ingenieursteam een dertigtal mensen. Om de verdere groei te ondersteunen en om ruimte te creëren wijkt het het groeiende Logflowteam uit naar een nieuwe locatie: O-Forty.

De fundamenten bouwen voor de toekomst

“Wij doen een investering van 5,5 miljoen euro voor 2500 vierkante meter kantoorruimte. Daar is ruimte voor op termijn 130 tot 150 mensen. Meteen worden de ruime ambities van Logflow hiermee duidelijk. Tegelijk wensen we ons team de nodige ademruimte te geven om het creatief werken te stimuleren. Het Nieuwe Werken en de campusgedachte moet een stimulans betekenen om nieuwe werkkrachten aan te trekken. Het zal toelaten om onze dienstverlening verder uit te breiden, wat de klantenservice ten goede zal komen. De verhuis vanuit het hoofdkantoor in Loppem is gepland in het derde kwartaal van 2020”, zegt Eric Vandenbussche.

Naast de West-Vlaamse hoofdvestiging is er reeds een filiaal in Zandhoven en er zullen in de toekomst nog Belgische filialen geopend worden. Ook voor de nakende internationalisering is er nood aan een grote visibiliteit en goede bereikbaarheid.

Warehouse of the future

“In ons nieuw gebouw komt een afdeling voor R&D-activiteiten. De vierde industriële revolutie is ook in de logistiek niet tegen te houden. Onze business is zeer kennisgedreven. Het gaat om IT, automatisering, hard- en software. Wij gaan er werken rond artificiële intelligentie in de logistiek”, stelt Vandenbussche. Hij wil in Oostkamp een onderzoekscentrum uitbouwen waar zijn ingenieurs samenwerken met andere kennispartners o.a. universiteiten, ... rond concepten zoals het ‘warehouse van de toekomst’. Er is inmiddels een dossier ingediend bij de Vlaamse regering om strategische transformatiesteun te krijgen voor de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Hierbij denkt Logflow aan de ontwikkeling van een nieuw type dienstverlening.Duurzaamheid

Logflow draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Meer nog: Logflow onderschrijft in zijn missie ‘We care for future proof and sustainable logistics’ de noodzaak aan een duurzame visie als logistieke dienstverlener. De keuze voor een energiezuinig pand is dan ook logisch.