Laadpalen 2

Eenvoudig en supersnel laden voor iedereen

Vandaag opent in O-Forty het eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Oostkamp. Projectontwikkelaar Global Estate Group sloeg de handen in elkaar met Boostcharge om op het bedrijventerrein 8 publieke superchargers te installeren – de snelste laadpalen op de markt. Met een laadsnelheid van 300kw kan je er een elektrische wagen al in twintig minuten mee opladen. Vanaf vandaag zijn de eerste vier laadpunten beschikbaar, op korte termijn komen er nog eens vier laadplaatsen bij.

Niet alleen de werknemers in O-Forty kunnen gebruikmaken van de nieuwe laadinfrastructuur: iedereen kan er dag en nacht terecht om zijn elektrische wagen in sneltempo op te laden. Daarmee vormen deze acht ultrasnelle laadpunten het eerste volledig publieke laadstation van Oostkamp.

"Bij Boostcharge zorgen we ervoor dat je jouw wagen zo eenvoudig mogelijk kan opladen. Laden kan met de Boostcharge app en laadpas, of met alle gebruikelijke laadpassen van andere e-mobility providers. Het is ook mogelijk om met bankkaart te betalen"
- Edelhart Olivier, Boostcharge
"O-Forty is een vooruitstrevend project waarin we ons klaarmaken voor de uitdagingen in de toekomst. Er zullen de komende jaren alleen maar meer elektrische wagens bijkomen, en de infrastructuur is er nog lang niet overal. Omdat O-Forty strategisch gelegen is langs de E40, wilden wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en kozen we voor een ultrasnel laadstation dat toegankelijk is voor iedereen die hier werkt, passeert of in de buurt woont.”
- Kathleen Dewulf, CEO Global Estate Group
Laadpalen 16

Meer en meer elektrische wagens

De elektrische transitie is in België in volle gang. Een op drie verkochte bedrijfswagens was in 2022 al volledig elektrisch. Verwacht wordt dat er tegen 2026 in België zo'n 500.000 volledig elektrische wagens rondrijden. Boostcharge wil deze transitie ondersteunen door gepaste snellaadinfrastructuur te voorzien waar mensen wonen, werken of shoppen. Wie bijvoorbeeld zijn auto in O-Forty oplaadt, kan ondertussen een kopje koffie bijtanken, lunchen of in alle rust verder werken in het Meeting Center.

Het laadpark in Oostkamp is het eerste dat Boostcharge dit jaar opent. Het Roeselaarse bedrijf wil dit jaar in totaal acht laadstations openen verspreid over Vlaanderen. Zo komt er een laadstation in Grimbergen op de Hi!-site, ook een project van Global Estate Group.

Het laadstation op O-Forty werd medegefinancierd door de financieringsfaciliteit voor Europese verbindingen.