Voka West-Vlaanderen neemt intrek in O-Forty

In het najaar van 2021 zal Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, naast Kortrijk, ook te vinden zijn in Oostkamp, op de nieuwe bedrijvencampus O-Forty. De ondernemersorganisatie versterkt zo haar aanwezigheid in het noorden van West-Vlaanderen. Co-learning en co-creatie zullen er centraal staan want de nieuwe stek krijgt geen kantoorfunctie, maar wordt een virtuele en fysieke leeromgeving (blended learning) van 600m² met ruimtes die zullen worden uitgerust met state-of-the-art leerinfrastructuur.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is met 3.200 leden de grootste kamer van koophandel in Vlaanderen en het grootste ondernemersnetwerk in West-Vlaanderen. Zij behartigt niet alleen de belangen van de West-Vlaamse ondernemingen op alle beleidsniveaus, maar biedt ondernemers en hun medewerkers ook een groeipad op maat aan dankzij een uitgebreid opleidingsaanbod.

Co-learning en co-creatie centraal

De extra hub in Oostkamp krijgt geen klassieke kantoorfunctie. Co-learning en co-creatie zullen er centraal staan. “We gaan resoluut voor de combinatie van een virtuele en fysieke leeromgeving met ruimtes die zullen worden uitgerust met state-of-the-art leerinfrastructuur. Voka West-Vlaanderen versterkt hiermee haar rol als facilitator voor ondernemers en medewerkers op hun levenslang leren traject. Hen nog beter en sneller aansluiting laten vinden op de kennis en kunde die in de toekomst van belang zullen zijn, dat is onze missie en continue opdracht”, aldus Bert Mons, algemeen directeur Voka West-Vlaanderen.

Community-building

“De fysieke nabijheid is dé USP van Voka West-Vlaanderen dat na Kortrijk nu ook vanuit Oostkamp voor nog meer kruisbestuiving wil zorgen en aan community-building wil doen”, vult Bert Mons aan. “Voka West-Vlaanderen zal van hieruit de bredere Brugse regio als inspirerende voedingsbodem en magneetfunctie voor West-Vlaams en ander talent mee helpen uitbouwen. We geloven sterk in de kracht van samenhorigheid. ‘Samen Groeien’ is niet voor niets onze baseline.”