Oforty werf 11

Projectontwikkelaar Global Estate Group zet de laatste stap op haar hypermoderne bedrijvencampus O-Forty, aan de E40 in Oostkamp. Vorig jaar ging de bouw van de laatste drie kantoorgebouwen van start, en nu begint de verkoop van de kantoorruimtes. O-Forty biedt een modern kantoor op een plek die innovatie en inspiratie ademt. En dat trekt veel dienstbedrijven aan: in tijden waarin veel bedrijven inkrimpen op kantoorruimte, zijn de bestaande vijf gebouwen van O-Forty volledig ingevuld. De oplevering van de volledige site is voorzien voor eind 2024.

2500 m² extra kantoorruimte

In 2018 startte Global Estate Group met de bouw van de bedrijvencampus O-Forty in Oostkamp, op een steenworp van waar de projectontwikkelaar zelf gevestigd is. De ambitie? Een van de meest innovatieve kantorensites van West-Vlaanderen ontwikkelen, met acht hoogtechnologische en uiterst duurzame kantoorgebouwen op een strategische ligging vlak aan de E40. Sinds 2021 zijn de eerste vijf kantoorgebouwen helemaal afgewerkt, en intussen zijn ze ook volledig ingevuld.

De bouw van de laatste drie blokken F, G en H (respectievelijk 4, 5 en 4 verdiepingen) is sinds vorig jaar volop bezig, en vanaf nu staan de kantoorruimtes ook te koop of te huur. De drie nieuwe blokken voegen samen nog eens circa 7500 m² kantoorruimte toe aan O-Forty. De verdiepingen van gemiddeld 550 m² groot kunnen opgedeeld of samengevoegd worden. Zo komt er een interessante mix van kleinere en grotere kantoorruimtes. De eerste ondernemers zullen er vanaf 2024 hun intrek kunnen nemen.

“De eerste fase was een groot succes. Zeker sinds corona hebben veel bedrijven minder nood aan grote kantoren omdat er veel aan thuiswerk wordt gedaan. In die nieuwe realiteit blijft O-Forty toch bedrijven aantrekken en daar zijn we trots op. Het is het beste bewijs dat we in onze ambitie zijn geslaagd om een kantorencampus te bouwen die aan de normen en noden van vandaag én morgen voldoet. We zien dat er ook zeer veel interesse is voor de laatste drie gebouwen.” – Kathleen Dewulf, CEO Global Estate Group

Jouw kantoor in O-Forty?

Interesse om ook jouw kantoor te vestigen in O-Forty?
Contacteer onze sales experte Heleen om vrijblijvend de mogelijkheden te verkennen of voor een bezoek aan de site.
Je kunt haar bereiken via sales@globalestategroup.eu of 0472 22 13 63.

Meer dan een werkplek

O-Forty is een bruisende en inspirerende plek voor grote en minder grote bedrijven die gericht zijn op onderzoek en ontwikkeling. Zestien ondernemingen zijn er vast gevestigd, onder wie Deloitte, Voka, Logflow en Citymesh. Ook de flexibele kantoorruimtes en andere faciliteiten worden intensief gebruikt. De volledige site, dus ook de drie nieuwe blokken, is uitgetekend door het gerenommeerde architectenbureau Govaert & Vanhoutte uit Brugge. Het worden allemaal BEN-gebouwen met superisolerend glas, warmtepompen, zonnepanelen en immotica.

“O-Forty is meer dan state-of-the-art kantoorgebouwen. We hebben ook een groot laadpalenpark met 71 AC-laders en 8 snelladers geïnstalleerd, er is een meetingcenter met twaalf vergaderzalen, een eventruimte, en een padel- en fitnesscomplex. Ook externe organisaties kunnen van deze accommodatie gebruikmaken. We zijn ervan overtuigd dat hier de toekomst ligt van kantoorvastgoed – een duurzame en multifunctionele site waar er niet alleen tijdens maar ook na de werkuren leven is.” – Kathleen Dewulf, CEO Global Estate Group
Oforty werf 2

O-Forty in cijfers

  • 8 kantoorgebouwen
  • 22.000 m² kantoorruimte
  • 565 werknemers
  • 684 parkeerplaatsen, waarvan 79 met laadpalen
  • 3 fietsenstallingen
  • Meer dan 400 zonnepanelen